Bieren

Bieren uit eigen brouwij

De bieren van Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster worden alle traditioneel,
natuurzuiver en op kleine schaal gebrouwen, exclusief voor de cafe's van de
Beiaard Groep.

Bockros - Bockbier - alc. 6,5%:
Seizoensbier uit eigen brouwerij. Weer verkrijgbaar vanaf oktober 2008.
't Is een donker meergranen bier van 6,5%. Door de toevoeging van donkere mout krijgt het bier een licht gebrande smaak. De fijnproevers zullen in de verte de smaak van gember herkennen.

Blonde Ros -  Blond bier - alc. 6%:
Op basis van een aantal mooie ingrediënten is Blonde Ros ontstaan. Aangezien het om een brouwsel gaat alleen gebrouwen voor de bestaande Eet- en Bierencafé’s De Beiaard, is er dus sprake van een exclusieve afvulling.
Blonde Ros is te karakteriseren als een bovengistend bier, gebrouwen met lichte mout en vergist met een speciaal geselecteerde giststam. Met zijn alcoholgehalte van 6% en een stamwortgehalte van 14,9 graden Plato iets zwaarder dan het traditionele pils. Door toepassing van drie specifieke hopsoorten heeft het bier een fijn bitter karakter. De smaak is dan ook volmondig fris met een delicaat bittere afdronk. Het bier wordt ongefilterd afgevuld en heeft daardoor een natuurlijke troebeling. Als je er een geproefd hebt, lust je er zeker nog een.

Manke Monnik - Tripelbier - alc. 7,2%:
In de eerste plaats is De Manke Monnik een tripel. Een heerlijke tripel, mogen we wel zeggen. Vol van smaak, evenwichtig en met een memorabele afdronk. De Manke Monnik wordt op traditionele wijze gebrouwen in hartje Amsterdam, bij Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster. Kortom, een tripel om met volle teugen van te genieten.
DE MANKE MONNIK: HET VERHAAL
Over genieten gesproken: als er iemand wist hoe je dat moest doen, was het de historische Manke Monnik wel (naar wie deze tripel vernoemd is). Er is weinig over hem bekend. Het enige wat wij van hem weten, is dat hij ergens in de zestiende eeuw leefde in het toen al bruisende Amsterdam, dat hij graag een biertje mocht drinken, en dat hij ooit mank is geworden. Hoe hij precies mank is geworden, is de grote vraag. Er gaan een hoop verhalen over de ronde. Zo zou er een ouderwets orgel op z’n been zijn gevallen, zou hij lens zijn getrapt door een Bekeerde Suster of was hij uitgegleden over de afgehakte tong van een veroordeelde misdadiger. Wat we wel weten is dat de Manke Monnik een vrolijk heerschap was, die het niet zo nauw nam met zijn verantwoordelijkheden als geestelijke en het café verkoos boven het klooster. Misschien zal ooit een of andere stadshistoricus het ware verhaal achterhalen over hoe de Manke Monnik mank is geworden. Tot die tijd kunt u, onder het genot van een Manke Monnik Tripel, de vele, kleurrijke verhalen lezen op de achterkant van de viltjes.
Deze tripel is gebrouwen op basis van pilsmout, drie soorten hop, is hoog gegist, heeft een goudgele kleur, is zacht van smaak en heeft met een stamwortgehalte van 18 graden Plato 7,2 % volume alcohol.

Meibock - alc. 6,5%:
Dit is evenals de Bockros een bier van 6,5%, maar iets lichter van kleur. Heerlijk op regenachtige dagen in mei of in de schaduw op zonnige
lentedagen.

Witte Ros - witbier - alc. 4,9%:
Het witbier van Brouwerij De Bekeerde Suster, gemaakt van tarwe- en gerstemout, aromahop en een kruidenmengsel van o.a. citrus en
koriander. Het is met 4,9 % het lichtste bier in het assortiment.

Beiaard's Winterbier:
Het "overwinteringsbier" van 9%